Over

Ik ben een Boekverslaafde. Met een Hoofdletter ja. Van de geur word ik helemaal high en als ik eenmaal in een boek begonnen ben kan ik het niet meer wegleggen. Vroeger las mijn opa me altijd verhaaltjes voor en als ik dan voor de zoveelste keer vroeg of hij een boekje wilde voorlezen, dan zei hij: ‘Dat boek ken je toch al helemaal van buiten…’ ‘Maar nog niet van binnen!’ riep ik dan. En dan zuchtte hij en begon maar weer van voren af aan, terwijl ik met rode oortjes zat te luisteren.

Boekwinkels ruik ik al op grote afstand en als ik er eentje heb gevonden dan MOET ik die binnengaan en een boek kopen. Op rommelmarkten en boekenmarkten struin ik alle kramen af, op zoek naar dat ene boek dat daar speciaal op mij ligt te wachten. Ik vind het altijd.

Het geluk wil dat ik zelf in een boekhandel werk, en daar dus vele uren per week met mijn neus tussen de boeken doorbreng. Mensen vragen weleens voor de grap of ik alle boeken gelezen heb. Was het maar waar! In films en boeken zitten die mensen altijd de hele dag op een krukje achter de toonbank te lezen, wat een heerlijkheid. Dat boekwinkeltje van Meg Ryan in ‘You’ve got mail’, wat zou ik daar graag werken. Of beter nog, ik wil het HEBBEN! Maar dat blijft een mooie droom…

Omdat ik zoveel lees en graag wil onthouden waarom ik dat ene boek nu ook alweer zo mooi vond, heb ik besloten om erover te gaan bloggen. Op deze manier hoop ik ook anderen enthousiast te maken voor al die geweldige boeken die de wereld te bieden heeft. Veel plezier met lezen en laat gerust je commentaar achter, dan kunnen we van gedachten wisselen!

Rien