De laatste meisjes

            

Titel: De laatste meisjes       de-laatste-meisjes-riley-sager

Oorspronkelijke titel: Final Girls

Auteur: Riley Sager

Aantal pagina’s: 411

 

 

 

Samenvatting: Quincy is een hele gewone jonge vrouw. Ze heeft een bakwebsite met een heleboel volgers en leidt een heel normaal leven met haar vriend Jeff, een Pro-Deo advocaat. Totdat Samantha Boyd op een dag voor haar deur staat en haar leven volledig op zijn kop zet. Sam herinnert Quincy aan een gebeurtenis uit het verleden die ze zich niet wil herinneren: de dag waarop al haar vrienden en vriendinnen om het leven kwamen toen een gek met een mes op hen instak. Quincy herinnert zich slechts het eerste gedeelte van die gebeurtenis, dat haar vriendin bloedend uit het bos kwam, en het laatste gedeelte, dat zij zelf het bos uitkwam en zich letterlijk in de veilige armen van agent Cooper stortte. Sindsdien is Coop haar veilige haven, bij wie ze altijd terecht kan en die over haar waakt.

Samantha is ook de enige overlevende van een bloedbad. Net als Lisa Milner. Sam, Lisa en Quincy worden ook wel de Final Girls genoemd. Lisa heeft een boek geschreven over de gebeurtenis en helpt nu andere meisjes die in de problemen zitten. Sam is op een dag spoorloos verdwenen. En Quincy heeft haar bakwebsite. Maar dan komt Lisa onder verdachte omstandigheden om het leven en staat Sam plotseling voor Quincy’s deur. Vanaf dat moment gaat alles mis in Quincy’s leven. Sam vindt dat Quincy kwaad moet zijn en doet er alles aan om dat te laten gebeuren. Quincy laat zich meeslepen door Sam en komt in allerlei nare situaties terecht. Tot overmaat van ramp heeft de roddelpers Sam en Quincy ontdekt en komen er allerlei dingen uit het verleden naar boven. Quincy weet niet meer of ze Sam nog wel kan vertrouwen en besluit op onderzoek uit te gaan naar de omstandigheden waaronder Lisa om het leven kwam. En is Sam eigenlijk wel wie ze zegt te zijn? In een adembenemend slot vallen alle puzzelstukjes eindelijk op hun plaats.

Dit boek is zeer origineel geschreven. De auteur gebruikt creatieve beelden en metaforen en heeft een fantastisch plot opgezet. De spanning is voelbaar door het hele verhaal en het liet me dan ook niet los. Ik heb het in één ruk uitgelezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s