De Zeven Zussen

Zeven-Zussen

Titel: De zeven zussen

 

Auteur: Lucinda Riley

 

Aantal pagina’s: 622

 

 

 

 

Korte samenvatting:  Zes geadopteerde zussen zijn door hun steenrijke adoptievader vernoemd naar het sterrenbeeld De Zeven Zussen. Een zevende zus is er echter nooit bij gekomen. Alle zussen zijn opgegroeid en uitgevlogen, behalve Maia, de oudste. Na een drama in de liefde heeft zij zichzelf opgesloten op hun eiland Atlantis in het meer van Genève, waar ze vertaalwerk doet. Als hun vader plotseling overlijdt blijven de zussen ontredderd achter.      Pa Salt (een anagram voor Atlas, aangevuld met de P van Pleione, de ‘moeder’ van de sterrenbeeldzusters) heeft echter voor ieder van hen een brief achtergelaten met aanwijzingen over hun afkomst. Maia is de eerste die besluit om haar afkomst te achterhalen. Haar reis voert naar Rio de Janeiro, waar ze de schrijver Floriano Quintelas ontmoet, van wie ze een boek heeft vertaald. Hij helpt haar bij haar zoektocht. Door middel van brieven die haar overgrootmoeder lang geleden aan haar bediende schreef, komt Maia achter haar familiegeschiedenis. Ze leert ook veel over zichzelf en haar eigen motieven en beweegredenen, daarbij geholpen door Floriano, die verliefd op haar is. Is zij in staat om zijn liefde te beantwoorden?

 

De schrijfster heeft een aantal historische namen en gebeurtenissen verwerkt in haar roman. Zo kom je bijvoorbeeld alles te weten over het ontstaan van het wereldberoemde Christusbeeld in Rio en over het Parijs in de jaren twintig van de vorige eeuw en de ontwikkeling van diverse kunststromingen in die tijd. Voor haar hoofdpersonen gebruikt ze diverse anagrammen uit de Griekse mythologie. Heel leuk om dat uit te puzzelen als je het eenmaal door hebt! Overgiet dit alles met een mierzoet sausje en je hebt de ingrediënten voor een fijne romanserie, waarvan dit het eerste deel is.

Hoewel mij persoonlijk iets té zoet, heb ik toch genoten van dit boek en ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met de andere zussen!

Update: inmiddels heb ik de verhalen van nog drie andere zussen gelezen. Het ene verhaal wat zoeter dan het andere, maar bovenal boeiend verteld, met veel informatie over historische personen en hun omgeving. Dat is vooral wat mij trekt aan deze serie en daarom blijf ik de zevens zussen volgen. Binnenkort begin ik aan het volgende deel, ik ben benieuwd!

3 gedachtes over “De Zeven Zussen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s